Stopp i Avloppet

Stopp i avloppet? Våra certifierade VVS-tekniker hjälper dig!

Det är lätt hänt att få stopp i avloppet. Ofta beror det på att något olämpligt spolats ner, t.ex. tops eller hushållspapper som inte löser upp sig. Vid stopp i köksavlopp eller stopp i vasken kan en avloppsrensning behövas, då matfett hällts ut direkt i diskhon. Matfettet fastnar längst rören och täpper till. Är stoppet tillräckligt stort kan det krävas spolning med spolbil.

Ibland kan du på egen hand utföra avloppsrensning, antingen genom att öppna vattenlåset och rengöra manuellt eller ta hjälp av en sugpropp eller ett rensband. Om du råkat hälla matfett i diskhon kan du spola rikligt med hett vatten för att fettet ska lösa upp sig. Använd aldrig frätande ämnen i avloppet för avloppsrensning, då det kan skada både dig, rören och rörmokaren som sedan ska försöka åtgärda stoppet i avloppet.

24 Rör jour hjälper dig vid stopp i avloppet på 08 24 24 20!

Ofta sitter stopp i avloppet längre ner (långt in i röret) och så hårt att det inte går att lösa med vanlig hushållsutrustning. Då kan vi hjälpa till! Oavsett om du har stopp i diskhon, handfat eller stopp i golvbrunnen så löser vi det!
24 Rör Jour AB utför då en spolning med spolbil, med hett vatten och högt tryck anpassat för dina rör för att lösa stoppet. Genom att anlita proffs kan du vara säker på att stoppet blir löst och rören helt rensade, vilket säkerställer att stoppet inte kommer tillbaka.

24 Rör jour är auktoriserade av Säkert Vatten AB och alla våra VVS-tekniker är certifierade och har lång erfarenhet. Vi rycker ut både till Stockholm och Uppsala och du kan ringa oss alla dagar i veckan, 365 dagar om året på 08 – 24 24 20 (Stockholm) eller 018 – 24 24 22 (Uppsala).

Tips att tänka på för att undvika stopp i avloppet

Undvik att spola ned föremål som inte är avsedda för avlopp, t.ex. tops, bindor, blöjor.stopp i avloppet, avloppsrensning, spolning

Undvik matfett, oljor och matrester i avloppet. Har du ändå haft matfett i avloppet så spola länge med riktigt hett vatten.

Diverse propplösare kan lösa ditt problem, men kan också förvärra stopp i avlopp. Vår rekommendation är att undvika propplösare för avloppsrensning.

Snålspolande toaletter är bra för miljön, men spola ändå med jämna mellanrum extra.

Vid lämpliga tillfällen, spola extra i toaletten för att undvika stopp i avloppet.

Var uppmärksam på olika toafräsch-produkter så de inte lossnar och spolas ner. Detta är en av de vanligast orsakerna till stopp i toaletten.

Avlopp och rör behöver underhållas för att förebygga stopp och skador. Läs mer om stamspolning och rörinspektion.

Dagtid har vi fast pris på avloppsrensning men ibland behövs spolning

I priset ingår upp till 2 timmars arbete. Är det ett större fel så tillkommer spolbil och eventuella kostnader för reparation av avlopp.

Ibland kan vi också i samband med rensning, finna orsakerna till stoppet och ge dig förslag på saker du måste tänka på, eller vad stoppet beror på. Har du skador i ditt avloppssystem erbjuder vi reparationer.

Har du återkommande stopp i avlopp kan en rörinspektion göras.
Vanliga fel som en rörinspektion kan se är:

  • Lokalisera eventuella rörskador som kan skett
    Se skick på avloppsrören invändigt och utvändigt
    Grenar som gjort hål i rören

Vid bokning samma dag tillkommer en kostnad för dagtidsjour,
gäller mellan 07.00-15.00

Garantivillkor vid rensning av stopp i avlopp

24 Rör jour AB lämnar alltid garanti på sina arbeten och utför fullständig funktionskontroll. När det gäller stopp i avlopp, så är det garanti att allt fungerar när vi lämnar din fastighet. Vi kan inte garantera avloppssystemets skick och/eller hur det används.

Om 24 Rör jour

24 Rör jour erbjuder vvs-jour och rörjour av certifierade rörmokare 24 timmar om dygnet, alla årets dagar. Vårt arbetsområde är Stockholms och Uppsala län och vi utgår ifrån Täby där vi har vårt kontor. Vi jobbar med värmepumpar, varmvattenberedare, toaletter, avlopp och övriga VVS-uppdrag. Vi har bred kompetens och välutrustade servicebilar redo dygnet runt.

Vi är auktoriserade & använder bara

behöriga rörmokare

08-24 24 20

Ring oss dygnet runt!

24 Rör Jour är en heltäckande VVS-firma i Stockholm och Uppsala som utför alla typer av VVS-uppdrag. Både planerade installationer, underhåll och akuta åtgärder med VVS jour dygnet runt alla dagar i veckan.

24 timmar om dygnet alla årets 365 dagar


24 Rör Jour AB är försäkrade hos Trygg-Hansa, försäkringsnummer: 25-2056802-02